Not Common   |   Interieur & Ontwerp   |   Maaike Rensen   |   maaike@notcommon.nl   |   06-30071519

Interieurontwerp | Totaal Concept

Hoe mooi is het als alles samen komt en alle facetten elkaar versterken? Dat gebeurt in een totaalconcept, zoals Not Common bedacht voor het gevangenismuseum in Veenhuizen. De opdracht begon met een ontwerp voor een product- en verpakkingslijn in de museumwinkel. Vervolgens gaf Not Common ook de winkel zelf een nieuw gezicht, met dezelfde uitstraling. Alles passend bij het museum: eigentijds, maar met een vleugje nostalgie en lekker stoer.

De Museumwinkel

Het museum is gevestigd in een oud pand, maar is toch strak en enigszins industrieel ingericht. Daarom moest ook de winkel zowel iets nostalgisch als iets moderns hebben. Not Common maakte een rustig, maar toch opvallend ontwerp, dat aansluit bij het museum en

de productlijn in de winkel. Alle facetten samen versterken de identiteit en uitstraling van het museum.

De Bajeslijn

Not Common ontwierp de Bajeslijn, met snoep, T-shirts, spelletjes, Boefjes-rompertjes, een Boevenpaspoort enzovoort. Ook de verpakkingen en draagtasjes horen daarbij, zodat alle winkelelementen één geheel vormen. Met een vleugje humor in de naam die Not Common bedacht voor de winkel: Bajesklant. Want alle klanten lopen met een draagtasje naar buiten waar ‘Bajesklant’ op staat.